گذر سیارک غول پیکر از کنار زمین تا ساعاتی دیگر-راهبرد معاصر
اعلام زمان ورود سامانه جدید بارشی به ایران | این استان‌ها منتظر آغاز بارش‌های زمستانی باشند فراهم شدن امکان دریافت کارت ورود به جلسه آزمون‌های نهایی نوبت دی ماه آموزش و پرورش شرور مسلح شمیران دستگیر شد پرداخت حقوق بازنشستگان کشوری براساس جداول جدید متناسب سازی از ۲۸ آذر / واریز حقوق در دو بخش ادارات، مدارس و دانشگاه‌های کرمانشاه فردا چهارشنبه تعطیل شدند تهران فردا هم تعطیل شد/ آموزش غیرحضوری مدارس و تعطیلی دانشگاه‌ها و ادارات استان تهران مدارس و دانشگاه‌های زنجان چهارشنبه ۲۸ آذر تعطیل شد فردا دانشگاه بوعلی سینا تعطیل شد/ فعالیت‌های آموزشی به صورت مجازی آلودگی هوای تهران به وضعیت قرمز رسید مدارس قم فردا (چهارشنبه) غیرحضوری شد نیمه شرقی کشور رکوردار سرما شد  ادارات مازندران فردا تعطیل نیست؛ فعالیت مدارس غیرحضوری تردد رایگان بانوان با BRT و مترو در روز زن / برگزاری نمایشگاه خوداشتغالی زنان در ایستگاه‌های منتخب مترو مدارس ۱۱ شهرستان کرمانشاه فردا چهارشنبه تعطیل است / ادارات فعالند مدارس و دانشگاه‌های یزد فردا هم تعطیل شدند

گذر سیارک غول پیکر از کنار زمین تا ساعاتی دیگر

سیارکی که ناسا درباره برخورد آن با زمین هشدار داده بود، امشب از کنار زمین می‌گذرد.
تاریخ انتشار: ۱۲:۴۰ - ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۹ - 2020 April 28
کد خبر: ۴۱۵۲۹

به گزارش راهبرد معاصر، با وجود عبور سیارک‌های دیگری از فاصله نزدیک‌تر با زمین گذر سیارک ۱۹۹۸ OR ۲ اهمیت دارد چرا کهاز سایر سیارک‌های رده خود بزرگتر است و به اندازه‌ای پر نور خواهد شد که با تلسکوپ‌های کوچک قابل مشاهده خواهد بود. سیارک ۱۹۹۸ OR ۲ با سرعت بیش از ۳۰ هزار کیلومتر بر ساعت و بدون خطر از فاصله ۶.۳ میلیون کیلومتری زمین یا به طور حدودی از فاصله ۱۶ برابر فاصله ماه به زمین صبح روز دهم اردیبهشت عبور خواهد کرد.

 

این سیارک توسط جستجوگر سیارکی نزدیک به زمین در جولای ۱۹۹۸ کشف شده است. این جرم از دسته نسبتا نادر سیارک‌های سنگی است که از فاصله حضیض مداری زمین می‌گذرد و در فاصله ۵۷۰ میلیون کیلومتری در نقطه اوج مدار گردش خود، به دور خورشید می‌گردد. با فرض اینکه بازتاب پذیری این سیارک مانند سایر سیارک‌های سنگی است، ستاره شناسان قطر سیارک ۱۹۹۸ OR ۲ را حدود ۲.۱ کیلومتر تخمین زده‌اند.

 

این سیارک یکی از بزرگترین سیارک‌های بالقوه خطرناک شناخته شده است و بین روز‌های دهم تا چهاردهم اردیبهشت در گذر نزدیکی به اوج درخشندگی خود به اندازه ۱۰.۸ می‌رسد تا آنجا که حتی با یک تلسکوپ ۴.۵ اینچی زیر آسمان حومه شهر‌ها می‌توان این سیارک را در ساعات اولیه شب بین صورت فلکی مارآبی و سکستانت رصد کرد. برخی منابع اعلام کرده‌اند عبور این جرم آسمانی عظیم الجثه از نزدیکی زمین از ساعت ۲۲:۳۰ امروز یعنی نهم اردیبهشت قابل مشاهده است.

 

در چند روز آینده حرکت ظاهری این سیارک به میزان یک چهارم درجه در هر ساعت یا ۱۵ ثانیه قوسی در هر دقیقه می‌رسد که می‌توان حرکت آن را طی دو دقیقه در بزرگنمایی صد برابری تشخیص داد؛ برای این منظور یک نقطه مشخص در طول مسیر گذر آن در زمان مشخص شده را تعیین کرده و منتظر باشید تا سیارک در مسیر گذر خود به آن نقطه برسد.

 

ستاره‌های درخشان و یا الگو‌های ستاره‌ای در مسیر گذر سیارک، محل‌های مناسبی برای تشخیص این جرم هستند. این سیارک دقیقا شبیه یک ستاره است و به آرامی به سمت جنوب شرقی حرکت می‌کند.

 

گذر بعدی سیارک ۱۹۹۸ در تاریخ ۲۷ فروردین ۱۴۵۸ اتفاق خواهد افتاد هنگامی که سه بار نزدیکتر از این گذر از فاصله ۴.۶ برابری فاصله زمین تا ماه از کنار زمین می‌گذرد./ جماران

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده